Mijn Profiel

Revisie: zondag 26 maart 2023 • 16:04


Toen mijn ouders (Wolly Wouter Dekker † en Jacoba Pieternella Thijssen – van Steenbergen †) gingen scheiden op mijn 6de, verhuisde ik naar Rotterdam. Wel eerst bij mijn tante Coby, daarna in andere delen van Rotterdam totdat ik kwam te wonen tegenover de Kuip van Feyenoord, waar ik heb gewoond op de West-Varkenoortseweg 117a. En uitzicht had op de Van Brienenoordbrug als ik op zolder was, en daar sliep.

Mijn Moeder was inmiddels een nieuwe relatie begonnen met een andere vriend die later vanaf mijn 8ste mijn stiefvader geworden is. En leefde zij uiteindelijk getrouwd met Nick (Nico) Thijssen †, waarvan ik niet veel meer van weet omdat de relatie tussen ons niet al te best was. Na mijn 10de levensjaar heb ik ook vrijwel geen contacten meer overgehouden aan mijn beide (stief-)ouders, wat achteraf gezien een jammerlijke situatie is geweest, maar relationeel heb ik geen binding meer met hen. Ook bij het overlijden en de begrafenis ben ik niet aanwezig geweest van zowel mijn moeder als mijn (stief)vader.

Ik herinnerde mij vooral in die tijd dat ik geen vrienden hebt gehad en zwierf ik vaak door de straten van Rotterdam. Om aldaar alles in mij op te nemen over deze bewonderenswaardige stad waar ik als jonge knul woonde. Ik wandelde heel erg veel, en fietsen deed ik ook erg graag in mijn buurt en natuurlijk in Rotterdam. En kwam op de meest vreemde plekken in deze stad waar ik mij vergaapte aan al het moois wat men aan culturele uitzichten heeft. Ook was ik gebiologeerd door al het moois dat altijd werd gebouwd en kwam dan ook vaak te laat op school of bleef soms gewoon bij de een bouwlokatie kijken wat men daar deed, en ik bij wijze van spreken er weggesleurd moest worden.

Uiteraard ging ik in Rotterdam ook naar school, en zat ik daar onder andere in de klas van Juffrouw Marja Rijsdijk op de Sonnevanck School in de Zwartewaalstraat.
Ik deed het erg goed op school en wilde altijd presteren. Achteraf gezien had ik veel meer in mijn mars en kon ik als ik geen scheiding had meegemaakt en sociaal met anderen mee kon komen, goede kansen hebben om op een hoger niveau te kunnen presteren.

Na een uitspraak van de kinderrechter in 1989 ben ik uit huis geplaatst bij Pro Juventute. En werd er een maatschappelijk werker aangewezen die mij behartigde totdat ik meerderjarig was.
Ik was op mijn 10de verhuist en ging wonen in Den Haag bij Huize Angela (Voorheen: Stichting Cunera Den Haag; Nu: Ipse de Bruggen).

Later op mijn 14de ging ik wonen op de Veerse Singel in Middelburg bij Stichting AZZ (Nu: Juvent).
Ik heb daar Paskal Jacobsen leren kennen als zorgmedewerker. Later als artiest van de band Bløf. Het was een leuke enerverende tijd die ik met hem daar hebt mogen meemaken. En wilde hij vaak zijn gitaar tevoorschijn toveren om zo nu en dan een melodietje te spelen voor ons allemaal. Vooral Urbanus spelen deed hij op een zeer originele wijze waarmee we altijd om konden lachen.

In Middelburg volgde ik de School voor Praktische Vorming en het ROC Techniek. Op het ROC deed ik mijn schakeljaar Metaal om op MBO niveau 2 uit te kunnen komen. Daarna, toen ik 18 jaar was heb ik een beroeps begeleidende leerweg gevolgd voor Constructiebankwerker en Lasser in Vlissingen bij het ROC. Waarna ik ook daadwerkelijk metaalbewerker bent geworden bij VDS in Middelburg. Later ben ik na VDS naar de Koninklijke Landmacht gegaan, en daaruit meer de chauffeurswereld ingerold als professioneel chauffeur bij de pontonniers van de Genie.

Heden:

Na een lange tijd te hebben samengewoond in 2012 in Middelburg met een vriendin. Ben ik uiteindelijk na een zeer moeilijke en heftige periode, dat gepaard ging met detentie, dat uiteindelijk onterecht bleek te zijn in Spanje weer op mijzelf gaan wonen. Dit met veel hulp van het Leger des Heils en mijn eigen vriendenkring, verder een eigen leven gaan leiden in Zaamslag (Zeeuws-Vlaanderen).

Werk:

  • Vanaf 1998 was ik Constructiebankwerker en Lasser bij VDS Staal en Machinebouw, en heb daar 3 jaren gewerkt.
  • Daarna werd ik 2 jaar lang militair bij Koninklijke Landmacht.
  • Eerder was ik internationaal vrachtwagenchauffeur bij andere bedrijven zoals Tempo-Team en Jan de Rijk en 24/7 Chauffeursdiensten.
  • Ik was vanaf september 2018 t/m december 2021 in vaste dienst en internationaal vrachtwagenchauffeur bij Verbrugge.
  • Sinds 26 mei 2021 stagiair voor 4 dagen in de week bij Dethon voor een garantiebaan. En daar werkervaring opdoen om weer te kunnen integreren in de maatschappij. Dit heb ik gedaan tot en met december 2021.

Diploma’s:

  • Front-end Developer.
  • Constructiebankwerker en Lasser.
  • Actuele diploma’s gehaald met  EHBO met reanimatie.