Je huis opnieuw inrichten

Revisie: vrijdag 2 juli 2021 • 13:31


Als je een huis opnieuw moet inrichten kost dat heel erg veel inspanning en moeite om dat te realiseren. Vooral als je geen geld hebt en je toch spulletjes nodig hebt om je huishouden te kunnen draaien is het erg moeilijk om met je weinige centjes toch iets te kunnen vinden.

Het inrichten van een eigen woning kan een zeer kostbare aangelegenheid worden, vooral als je ook nog eens bedden, stoelen en één tafel en kasten nodig hebt in jouw (nieuwe) woning. Ga er maar vanuit dat het bijeenrapen van allerlei artikelen en spullen, en je alles nieuw koopt het toch een klein fortuin gaat kosten, en in de beste situatie je hét 35.000 tot 40.000 euro’s kost. Dit gezegd hebbende is dat toch een hele som met geld dat je beschikbaar moet hebben op je bankrekening.

Uiteraard kan je heel erg veel van dit bedrag afsnoepen als je wat creatiever bent en je veel 2de hands zou gaan kopen bij een kringloopwinkel. En wat ook veel gebeurd is dat mensen eerst iets via de kringloopwinkel of familie & vrienden regelen en later toch een beter/nieuwer product kopen bij een reguliere winkel als ze hebben gespaard.

En bijvoorbeeld een witgoedmachine kost toch als je die nieuw koopt zo’n 500 à 800 euro’s als je ook voor degelijkheid kiest. Of een kingsize bed met 2 nachtkastjes, een logeerbed en 2 grote kledingkasten en een comodekast je zo weer 9.500 euro’s kost als je die bij een speciaalzaak haalt. En zo zijn er toch nog veel voorbeelden die ongemerkt veel geld kosten. Vaak is er wel een korting te bedingen als je veel producten ineens inkoopt bij een winkel of bedrijf. Dus raad ik het aan om ook goed op onderzoek te gaan bij diverse bedrijven, en die te bellen en alvast vooraf een goede keuze te maken voor je eigen uitzet voor dat je iets gaat kopen.

Bedenk dat alles een prijs heeft en dat prijs en kwaliteit op langere termijn wel gaan tellen. En is het vaak verstandig om niet te bezuinigen op spullen die in de slaapkamer/woonkamer gaan staan. Je hebt veel meer rendement op lange termijn met meubels dat wat in je huis staat aan elektronica. Hoewel elektronica ook een belangrijke en onmisbare aanvulling is. Maar op elektronica kan je vaak 2de hands wel veel afdingen en is dat ook vaak iets wat snel kapot zal kunnen gaan op termijn.

Weet je niet wat je echt wilt hebben? Dan kun je bijvoorbeeld één moodboard starten met Pintrest. Zoek dan allerlei plaatjes op het internet op en maak daarvan een collage zodat je weet wat je nodig hebt en wat je wilt hebben.