Gearresteerd in het buitenland

Op een dag zoals nu kan ieders leven ingrijpend veranderen. Je wordt gevangen genomen door de politie of overheid van een vreemd land waar u verblijft. Dat is een verschrikkelijke situatie waaronder u gebukt gaat als u echt uiteindelijk onschuldig blijkt te zijn.

Ga dan gepast aan het werk en deze komende uren en dagen worden cruciaal voor u om uw onschuld te kunnen behouden en aan te kunnen tonen voor de politie en rechter.

Revisie: vrijdag 12 november 2021 • 11:23


Arrestatie

Geschokt dat je bent wordt je gearresteerd en in de boeien geslagen in een land waar je de regels en wetten niet kent. U kent de cultuur en de gebruiken daar niet. En men heeft een dringende reden om u vast te zetten in een politiecel. Of erger nog, in een gevangenis.

Misdrijf

U wordt verdacht van een misdrijf en dient onverwijld mee te werken aan een justitieel onderzoek. Waar je door de politie als eerst verhoord zal worden.

Verhoor

Ik kan u zeer aanraden om wel op zekere hoogte mee te werken. Maar dat u niet verplicht bent om mee te werken aan een verhoor of het ondertekenen van documenten. Ook wilt men u het heel erg ongemakkelijk maken om sneller te bekennen als u moeilijk doet tijdens het politieverhoor.

Advocaat

Uw advocaat heeft u nog niet gezien en daarom dient het ten sterkste de aanbeveling om niet te verklaren, zowel mondeling als schriftelijk. Ook als er een advocaat bij de politie aanwezig is. Want vaak blijkt dat als u voor de rechter moet komen een advocaat toegewezen krijgt. Of dat u intussen een advocaat heeft kunnen regelen die je in de rechtbank pas zult zien. Pas dan kan je een strategie bedenken met deze raadsman -vrouw en gaan spreken.

Hoffelijk blijven!

Blijf dan ook hoffelijk, oprecht en beleeft tegenover de overheid. Laat u niet door anderen verleiden of beïnvloeden tijdens het proces. Volg u eigen pad, en zorg dat u altijd netjes blijft in uw woorden en houding tijdens en na het verhoor.